ZELÍ
- Zelí pěstujeme ze semínka až po hlavičku na naší farmě.
- Zelí se krouhá na farmě do našich vlastních pytlů před zákazníkem dle libovolného množství (zelí je vždy čerstvé, prosíme o shovívavost, občas se tvoří fronty).
- Z hlávek odvrtáme košťál, čtvrtíme a krouháme.
- Krouháme dle otevírací doby, každoročně od 1. října do poloviny listopadu.
Recept
- Na zeláku ze strany nebo zespod jsou uvedené litry podle toho doporučíme množství zelí. Na 10l zeláku je potřeba 12kg krouhaneho zelí.
- Na každých 10kg krouhaného zelí dáme 200g soli a jednu kávovou lžičku kmínu, ostatní ostatní suroviny dáme dle potřeby, chuti a vlastních receptů.
- Naložené zelí necháme kvasit týden v teple při teplotě okolo 15°C. Poté zelí vyčistíme, zalijeme čistou vodou a přiklopíme víkem a uschováme do chladu.